luni, 24 noiembrie 2008

Slagare de neuitat (III)

O melodie frumoasa cat toate diminetile lumii, cu niste versuri dulci-amarui. Formatia se numeste Rialto, niste baieti care au adiat ceva mai tare prin britpop-ul anilor '90, insa acum s-au potolit. Din pacate. It's monday morning .... Wake-up!

At eight o'clock we said goodbye, that's when I left her house for mine. She said that she'd be staying in - well she had to be at work by nine. So I get home and have a bath, and let an hour or two pass; drifting in front of my TV, when a film comes on that she wants to see.

It's Monday Morning 5:19, and I'm still wondering where she's been, 'cos every time I try to call I just get her machine. And now it's almost six am, and I don't want to try again, 'cos if she's still not back then this must be the end.

.At first I guess she's gone to get herself a pack of cigarettes, a pint of milk, food for the cat, but it's midnight now and she's still not back.

It's Monday Morning 5:19, and I'm still wondering where she's been, 'cos every time I try to call I just get her machine. And now it's almost six am, and I don't want to try again, 'cos if she's still not back then heaven knows, what then, is this the end?

At half past two I picture her in the back of someone else's car - he runs his fingers through her hair... Oh you shouldn't let him touch you there!

duminică, 23 noiembrie 2008

Ai carte, ai parte ... de coada

Ieri, la Gaudeamus, atmosfera blanda inauntru, lapovita afara. Inauntru imbulzeala, afara o coada ordonata de 30 de metri. Inauntru - 24 de grade, afara - 4 grade. Inauntru d-l Liiceanu isi lansa reteta de succes despre lotiunile de corp Bvlgari, afara frigul imi trecuse prin oase, iar lapovita curgea pe mine mai ceva ca lotiunea pe corpul filosofului. Inauntru - 100 de standuri, afara - o singura casa de bilete deschisa. Dupa 10 minute am trecut clantanind de bariera, fara sa-i injur pe cei de la ghiseu, ca nu era vina lor. Inauntru, carti scumpe, la editurile mari reduceri la fel ca-n librarii sau ca pe site. Totusi, mi-am zis, bine ca vine lumea (mai mult sa vada autorii). Rau ca organizarea e romaneasca. Dupa o ora am iesit. Afara lumea statea gramada sa intre. Inauntru, d-l Liiceanu povestea de tigaia Teflonel. Afara mirosea crunt a gogosi.

vineri, 21 noiembrie 2008

Mashable


For more widgets please visit www.yourminis.com

joi, 20 noiembrie 2008

Gadgets

1. Daca va dor maselele sau v-au intepenit mainile pe tastatura sau pur si simplu aveti un lapsus, acest serviciu va poate ajuta.
http://letmegooglethatforyou.com/

2. Daca nu va dor maselele, insa va doare mintea puteti opta pentru noul Prada II, care vine la pachet cu un ceas bluetooth care iti afiseaza numerele de telefon la care suni si mesajele pe care le trimiti.

This Is The End, Beautiful Friend

Cineva de pe Flickr cu ceva mai mult timp decat noi toti la un loc s-a gandit sa faca un colaj din finalurile de film. Mai exact din The End-uri sau, cum ne spuneau parintii nostri care au facut 25 de ani de rusa: za end, zi end, tand, kanetz filma etc.

miercuri, 19 noiembrie 2008

Posta Romana facuta posta de Porsche

Dupa cum spune si reclama Postei Romane, in ultimii 150 de ani s-au schimbat multe. Ba chiar as zice ca inca se schimba. Si de la o zi la alta. Daca stirea de ieri ("Compania Porsche Mobility va livra Postei Române, incepând cu sfârsitul lunii ianuarie 2009, un numar de 727 de autovehicule pentru innoirea parcului auto") ne-a enervat, stirea de azi ("Compania Nationala Posta Romana (CNPR) va concedia un numar de 500 de angajati, in cursul anului 2009, dupa schimbarea parcului auto") ne-a dat peste cap. Mai urmeaza sa aflam maine ca in locul celor concediati, Posta Romana va angaja pensionari nemti. Sau poate ca angajati ai postei, care vor conduce respectivele masini, vor fi alde Mihaela Radulescu sau Simona Sensual.

marți, 18 noiembrie 2008

Fagin’s army of Romanian children earns gang millions in UK

Din ciclul "ce frumoasa e Romania in presa internationala", un articol din data de 9 noiembrie din ziarul britanic Times ne arata incasarile neimpozitate a hoardelor de puradei din UK. Cititi, impozitati si dati mai departe.

A “Fagin's army” of 200 gypsy children from Romania has been smuggled into Britain and could be earning more than £19m a year from street crime and fraud, the European Union’s head of police has disclosed.

The children, who have an average age of eight, have been trafficked into the UK with the consent of their parents in return for a “hiring” fee from gangsters.

The activities of the gang, which Romanian police believe has smuggled 1,107 children into EU states, have been disclosed to MPs by Max-Peter Ratzel, the director of Europol. “All of these children were trafficked into the UK for the specific purpose of being exploited through the commission of street crimes and with the ancillary purpose of defrauding the UK social security system,” he wrote in a letter to the House of Commons home affairs committee last month.

“Many of their parents were complicit in their trafficking as they expect a return on the profits made, with the trafficking group involved expecting to earn up to €24m [£19.2m] per year from these 200 children. It is suspected that most, if not all of this money is sent back to Romania.”

James Clappison, a Tory MP on the committee, said the evidence highlighted the gravity of the threat posed by eastern European gangs. “The trafficking of these children is very worrying, both from the viewpoint of their own welfare and the consequences of their presence in the UK,” he said.

Last January, in a related inquiry, police raided 17 homes in Slough, Berkshire. They arrested 25 people and removed 10 children, many of whom were under the age of 10. They were handed over to social services.


Malaele si simbolismul magic

Am fost ieri la premiera filmului “Nunta muta”, debutul in cinematografie al lui Horatiu Malaele. Dupa cum spunea si el in deschidere, a incercat sa faca un film care sa fie inteles si placut atat de intelectuali, cat si de oamenii simpli, sa distreze si in acelasi timp sa sensibilizeze. Eu cred ca a reusit, simplist vorbind, in demersul sau. Pentru ca e un film care va prinde la marea masa a oamenilor. Dialogurile, gagurile si situatiile de umor voluntar sau involuntar vor fi pe placul multora. Insa nu cred ca doar atat si-a propus Malaele. Reiese asta atat din reactia lui (“un film bun se vede si dupa numarul imbecililor care-l injura”), cat si a scenografului Adrian Lustig, care a avut o replica total inutila, ca sa nu zic mai mult (“sunt multi care ataca filmul pornind de la sloganul "Let's Boogie!"). Iar daca a vrut sa transmita si altceva, sa treaca dincolo, cred ca nu a reusit. Pentru ca in film sunt o multime de de scene jonglate de alti mari regizori (Kusturica, Fellini etc.), care, daca ar fi sa analizam, pe de o parte nu cred ca sunt percepute de spectatorul necultivat in ale cinema-ului, iar pe cei trecuti prin ciur nu-i impresioneaza cu nimic. Apoi, mi se pare cu totul neadecvat inceputul acela stil documentaristic, care se rupe brusc, nu mai apare pe parcursul filmului, sa dea aparenta unei continuitati si revine la final, ca sa concluzioneze, in cheie simbolica mesajul. Nu cred ca trebuia insistat pe simboluri (tatuajul cu Romania, doliul etc.). Probabil, o constructie umoristica, fara scene tragice, horror, snapshoturi sau alte artificii de pelicula ar fi dat mai multa vitalitate filmului. Asa insa, in afara unor scene foarte reusite, s-a mers pe un umor de cartier bucurestean si in nici un caz umor de birt de sat si pe o combinatie de tehnici si stiluri foarte diferite, care nu se leaga (de la silent movie la fantasy), de parca s-ar fi incercat rescrierea istoriei cinematografului. Si asta cu toate ca actorii au reusit sa scoata ce era mai bun din scenariu (de la surprinzatoarea Meda Victor la actingul curat al lui Alexandru Potocean), desi acesta nu se centreaza pe un personaj principal. Una peste alta, un film care a ratat exceptionalul, insa, cred, a desenat o alta latura, mai vesela, a cinematografiei actuale, si mai ales a celei axata pe intunecatul comunism.

Rating 7,5/10.


luni, 17 noiembrie 2008

Premiile FilmFestival Cottbus

Daca tot am amintit de festivalul de film de la Cottbus, sa spunem ca scurt metrajul lui Radu Jude Alexandra a castigat premiul special al juriului, in vreme ce premiul CoCo Best Pitch Award 2008 a fost atribuit productiei Ursul (prezentata la festival de Tudor Giurgiu), in regia lui Dan Chisu.

Slagare de neuitat (II)

Desi apare alaturi de Armin van Buuren intr-o foarte difuzata melodie acum prin cluburi, Sharon den Adel e vocea unei formatii de gothic metal, pe care am descoperit-o acum 10 ani, Within Temptation pre numele sau. De atunci, de pe cand avea 24 de ani, domnisoara Sharon inmoaie cu vocea si prin prezenta sa inimile intunecate ale rockerilor. Pentru saptamana aceasta va propun sa ascultati Restless, o piesa din anul 1996, de pe albumul de debut (Enter) al celor de la Within Temptation.

marți, 11 noiembrie 2008

News

1. Recunosc ca nu am citit nimic din ce a scris. Ba pana ieri nici nu auzisem de el. Si se pare ca nici ro.wikipedia nu prea stia. Oricum, felicitari lui Atiq Rahimi, castigatorul de anul acesta al Premiului Goncourt, care s-a dovedit a fi cel mai viteaz si mai drept dintre afgani.

2. Tokio Hotel vor sustine un concert in 2009 in Romania. Sa speram, pentru binele junilor emo, ca pana atunci va fi gata cladirea de 22 de etaje din Piata Victoriei.

3. In curand va aparea ecranizarea cartii lui Bernhard Schlink, Cititorul. Insa nu asta e vestea proasta, ci aceea ca regizorul e Stephen Daldry. Care va face un nou film prost de Oscar.

luni, 10 noiembrie 2008

Targul amintirilor neplacute

Am fost ieri la Targul amintirilor, undeva pe Lipscani, la intersectia a doua transee, in speranta ca o sa vad zambetul lui Iliescu impaiat, peruca lui Miron Cozma sau macar puloverul lui Dinescu de la revolutie. In schimb, am platit 10 lei intrarea, in care era inclusa o bautura calda. De ales intre ceai si cafea. Ceai n-aveau. Iar cafeaua puteai s-o servesti doar in picioare, la bar (desi acolo e o cafenea), sau pe terasa, la temperatura din frigider. Asa ca ei au ramas cu targul, iar eu cu amintirile neplacute.

Slagare de neuitat

Piesa saptamanii, la recomandarea unui prieten, vine de la Brett Anderson (fostul vocalist de la Suede), intr-un duet (sa-i zicem) cu adorabila Emanuelle Seigner (actuala sotie a lui Roman Polanski). Enjoy!

duminică, 9 noiembrie 2008

News

1. După ce Steven Spielberg a anunţat că va face un remake după fenomenalul Oldboy, cu Will Smith în rolul principal, asiaticii (japonezii, mai exact) răspund cu un lung de linie (respectiv de metraj), anunţând că vor face propria variantă după Sideways. Ce mai urmează? Desigur, o variantă asiatică a crizei financiare americane.

2. Pentru cei care au făcut stop-cadru cînd a căzut cearşaful de pe ea în filmul Resident Evil I, o veste bună: Milla Jovovich va juca în rolul unei stripper-iţe, în filmul
Keep Coming Back. Smile and wave, boys!