marți, 18 martie 2008

Re-Dune

Peter Berg (a jucat în Collateral, dacă numele nu vă spune nimic) va regiza un alt Dune, ultima versiune, revăzută şi adăugită, pentu Paramount. Să vedem dacă va rupe ecranul sau măcar dacă va bate la puncte versiunea (cea mai tare!!!) lui David Lynch.

duminică, 16 martie 2008

News: Remake

1. Michael Haneke şi-a făcut propriul remake (U.S., da?) după filmul Funny Games. În distribuţie apar Naomi Watts şi Tim Roth, în rolurile membrilor familiei Farber. Nu ştiu cine o să-i joace pe băieţii cu mănuşi albe. Sunt curios ce-o să iasă, sper să fiu dezamăgit, mai ales că sunt un fan al variantei originale.

2. De peste mări şi ţări, Chan-wook Park dă din picioruşe că vrea şi el un remake la multipremiatul Sympathy for Lady Vengeance, cu Charlize Theron în rolul agresoarei. La fel ca mai sus, mi-a plăcut prea mult varianta originală şi cred că nici unul din remake-uri n-o să mă multumească. Deh, sunt cârcotaş şi eu.

Multă zarvă în zăvoi

Rating 7/10.

joi, 13 martie 2008

Va curge petrol

"There Will Be Blood" este un film construit special pentru Daniel Day Lewis (care într-adevăr e foarte bun în rolul ăsta) sau cel puţin aşa lasă impresia. Totul roieşte în jurul degenerării lui mentale. Problema e că survolează cam mult, uită să mai aterizeze şi începi să caşti la un moment dat.

Rating 8/10.

luni, 10 martie 2008

1001 de nopţi într-un film

Un evreu puber, care merge la curve regulat şi citeşte Coranul. Un bătrân înţelept (sufit) care adoptă un copil evreu şi vizitează împreună biserici catolice şi ortodoxe. Da, poate fi şi o campanie pentru încurajarea toleranţei religioase, însă înainte de toate este un film fermecător, cu un Omar Sharif luminos, predicând din Coranul lui, după cum se exprimă chiar el, despre înţelegere, fericire şi împăcare. Este o scenă în film care mi-a plăcut mult şi mi-a amintit de imaginea finală din It's All About Love, a lui Vinterberg, cea cu oamenii priponiţi de pământ, ca să nu-şi poată lua zborul. Aici e vorba de nişte dansatori turci, care se tot învârteau pe loc şi despre care Monsieur Ibrahim ne spune că se rotesc în jurul inimii, pentru că acolo e Dumnezeu. Aşadar, un film (al unui regizor cvasinecunoscut mie) de pus la inimă.

Rating 9,5/10.

Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran (2003)


Director:
Writers:
François Dupeyron (writer)
Eric-Emmanuel Schmitt (novel)

Cast


Omar Sharif ... Monsieur Ibrahim
Pierre Boulanger ... Momo

duminică, 9 martie 2008

Un prieten de-al meu: Tom Tykwer

De data aceasta un film produs de Tom Tykwer, nu regizat de el. Chiar şi aşa, se vede influenţa lui. Felul cum te lasă să adormi, îţi pune o melodie frumoasă (Gravenhurst - Song Among The Pine, în cazul de faţă), te lasă să visezi puţin, după care îţi dă două palme, te trezeşte şi te năuceşte. Un film uşor de digerat, recomandat minorilor.

Rating 8/10.

(+) coloana sonoră
(-) story cam subţirel

Ein Freund von mir (2006)

Director:
Sebastian Schipper
Writer:
Sebastian Schipper

Cast
Daniel Brühl ... Karl
Jürgen Vogel ... Hans
Sabine Timoteo ... Stelle